У Львові затримано чотирьох молодих людей за порушення громадського порядку біля місця проведення мітингу прихильників євроінтеграції України.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в області, в одного із затриманих вилучили пістолет.

Обидва випадки сталися вчора, 27 листопада, близько 18:00 на проспекті Свободи біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

Згідно з повідомленням, учасники громадської акції повідомили правоохоронцям, що на площі хлопець, який поводиться неадекватно, а також те, що у нього може бути при собі зброя.

Співробітники патрульної служби в результаті поверхневого обшуку знайшли у чоловіка предмет, схожий на пістолет.

«Громадянина затримали і доставили у Галицький райвідділ. Ним виявився 17-річний мешканець Городоцького району області, студент одного з навчальних закладів міста», - повідомили в міліції.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство). Дане правопорушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Водночас на тому ж місці співробітники патрульної служби помітили кількох молодих людей, які запалювали фаєри і кидали петарди у бік учасників мітингу.

Було затримано трьох осіб - 19-річного жителя Радехівського району, студента одного з вищих навчальних закладів Львова, і двох 17-літніх львів'ян.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство). Дане правопорушення карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк до чотирьох років.

Всі затримані направлені на експертизу на предмет встановлення факту алкогольного або наркотичного сп'яніння.

Як повідомляв ForUm, у містах України проходять безстрокові акції на підтримку європейської інтеграції країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

349