Україна направила Філіппінам, населення і територія яких постраждали внаслідок тайфуну «Хаян», гуманітарну допомогу у вигляді вантажу з предметами першої необхідності, повідомляє прес-служба ДСНС.

Відправку вантажу з міжнародного аеропорту «Бориспіль» сьогодні, 28 листопада, проконтролювали віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул та голова ДСНС України Михайло Болотських.

«Сьогодні на виконання указу Президента України Віктора Януковича українські рятувальники відправляють допомогу жителям Філіппін, які постраждали внаслідок буревію «Хаян». Цей тайфун виявився одним з найпотужніших за всю історію метеоспостережень. Ціле місто практично стерто з лиця землі. Понад 10 тисяч людей загинули і ще майже 10 мільйонів постраждали. Це справжня гуманітарна катастрофа. Надати допомогу - наш професійний і людський обов'язок», - сказав Вілкул.

Зокрема, згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів, ДСНС України повинна забезпечити закупівлю, відправлення, доставку та передачу вантажу гуманітарної допомоги. За запитом філіппінської сторони вантаж складається з 17 тис. ковдр, 8,3 тис. фільтрів для очищення води, 21 комплекту електрогенераторів з освітлювальним обладнанням та кабельною мережею, а також консервів, матраців, подушок і комплектів дезінфікуючих засобів. Загальна вага вантажу гуманітарної допомоги становить близько 38 тонн.

«Українські рятувальники неодноразово надавали допомогу іншим державам, які страждали внаслідок природних катаклізмів, у форматі розгортання мобільного госпіталю або доставки гуманітарного вантажу. Такі гуманітарні місії ми виконували в Пакистані, Туреччині, Росії, Японії. Тепер на Філіппіни буде доставлено 38 тонн гуманітарного вантажу з предметами першої необхідності, яких потребує постраждале населення», - підкреслив михайло Болотських.

Нагадаємо, тайфун «Хаян» викликав численні повені та зсуви на Філіппінах, і практично знищив прибережне місто Таклобан з населенням 220 тисяч осіб. Унаслідок стихії постраждали близько 9,53 млн. осіб, понад 580 тис. чоловік позбулися даху над головою.

Президент України Віктор Янукович доручив надати гуманітарну допомогу Республіці Філіппіни.

Уряд України прийняв рішення надати гуманітарну допомогу Республіці Філіппіни, яка постраждала внаслідок тайфуну.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

179