Прибуток банківської системи України за 10 місяців 2013 року становив 2 098 млн грн (прибуток за підсумками жовтня склав 366 млн грн). Збільшення фінансового результату обумовлено зростанням ефективності основної діяльності банків.

Таку думку висловила заступник виконавчого директора Незалежної асоціації банків України (НАБУ) Олена Єфремова.

За її словами, у жовтні загальний дохід банківської системи України склав 14 815 млн грн, тоді як у цілому за 10 місяців загальні доходи становили 135 735 млн грн.

Єфремова констатує, що чистий відсотковий дохід за жовтень перевищив чистий процентний дохід вересня на 477 млн грн (або на 12%) і склав 4 407 млн грн, у той час як загальні витрати порівняно з вереснем скоротилися на 409 млн грн.

«Таким чином, банки демонструють здатність генерувати капітал за рахунок поточної діяльності, чому сприяє збереження стабільності на валютному ринку, а також активний розвиток продуктового ряду. Зокрема, за її словами, все більше установ розвивають програми споживчого кредитування», - додає вона.

Заступник виконавчого директора НАБУ вказує, що вплив на фінансовий результат банківської системи України адміністративних витрат і витрат на формування резервів за активними операціями залишався помірним.

У жовтні адміністративні витрати/доходи дорівнюють 24,3% (у вересні - 24,2%), резерви/доходи - 13,5% (у вересні 12,5%).

Нагадаємо, що українські банки у жовтні 2013 року повернулися до прибутку, який склав 366 млн грн, після збитків 770 млн грн у вересні.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

125