Діяльність органів прокуратури повинна ставати все більш прозорою та відкритою для суспільства, а їхні методи реформування мають стати зразком для інших. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час урочистостей з нагоди Дня прокуратури, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Кримінально-процесуальний кодекс став фундаментом реформування прокурорської системи. Тепер назріла необхідність зміни діяльності органів поза межами кримінально-правової сфери та оновлення нормативної бази прокуратури. Відмовившись від застарілої загальноспостережної функції, ви повинні зосередити свої зусилля на захист громадських та державних інтересів», - сказав Президент.

На його переконання, висвітлення у засобах масової інформації результатів роботи позитивно впливає на рівень довіри населення.

Пріоритетними завданнями реформованої прокуратури, за словами Януковича, є відновлення трудових і соціальних прав найбільш незахищених і вразливих категорій громадян, реального забезпечення прав дітей.

«Не повинно залишитися жодної невирішеної проблеми у сфері захисту неповнолітніх, позбавлених батьківського піклування, реалізації прав дитини на освіту, оздоровлення», - підкреслив Глава держави.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229