Україна підписала угоду про розподіл продукції (УРП) з італійською нафтогазовою компанією Eni і французькою Electricite de France (EDF) щодо видобутку вуглеводнів на шельфі Чорного моря, повідомили в прес-службі Президента України.

Перед початком церемонії підписання Глава держави наголосив, що розвиток енергетичної інфраструктури є стратегічним завданням.

«Розвиток енергетичної інфраструктури - це стратегічне завдання України, і співпраця з вашими компаніями, безумовно, для нас відкриває нові можливості», - сказав Янукович.

«Підвищення рівня енергетичної безпеки України, а також зменшення, я сказав би, тиску, який існує в енергетичних питаннях, забезпечення поставок енергоносіїв як на внутрішній ринок України, так і сприяння розвитку економіки України - це ті цілі, які ми ставимо перед собою у співпраці з вами як з партнерами», - зазначив Президент.

У свою чергу, Джузеппе Танной подякував Главі держави за сприяння в підготовці цієї ініціативи.

«Ми віримо, що ті технології і той досвід, який ми придбали в цих сферах, можуть бути корисними для України», - сказав він.

За словами Танноя, діяльність компанії України буде спрямована на збереження навколишнього середовища. «Чорне море - це море закрите: ми маємо напрацьований досвід роботи в таких умовах», - зазначив він.

«Сподіваємося, що результати будуть нашим спільним успіхом», - зазначив Танной.

П'єр де Фірма де Пер'є зазначив, що співпраця з Україною відкриє шанс для компанії взяти участь у реалізації важливих спільних проектів.

«Ми дуже горді брати участь у цій ініціативі і супроводжувати Україну в досягненні поставленої мети щодо забезпечення енергоефективності та енергетичної незалежності», - сказав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

3142