Україна планує і надалі збільшувати обсяги видобутку власного вугілля, зазначає Президент України Віктор Янукович. Під час інтерв'ю українським телеканалам Глава держави повідомив, що за останні три роки видобуток зріс на 17 мільйонів тонн, повідомляє прес-служба Президента.

«Якщо ми у 2010 році видобували 69 мільйонів тонн вугілля, то цього року це вже буде приблизно 86 мільйонів», - сказав Янукович.

Як зазначив Президент, таким чином вітчизняні підприємства втратять газову залежність і перейдуть на інші види палива в результаті переробки вугілля.

Один з таких проектів, за словами Віктора Януковича, розробляється спільно з китайськими фахівцями. «У стадії завершення вже великий інвестиційний проект з Китаєм, який передбачатиме будівництво заводів з виробництва синтетичного газу», - сказав Президент, зазначивши, що планується побудувати чотири такі заводи. «Швидше за все, ці документи будуть підписані вже наступного тижня під час мого візиту в Китай», - додав він.

Президент також зазначив, що споживання газу в промисловості, зокрема у металургійній, хімічній галузях та енергетиці, значно скоротилося. «Зараз в енергетиці ми газу взагалі не споживаємо, в металургії ми скоротили споживання природного газу, і сьогодні ми практично вже не споживаємо в доменному виробництві», - зазначив він, додавши, що це зроблено завдяки модернізації підприємств.

Президент також сказав, що енергозберігаючі технології з використанням альтернативних видів палива вже активно використовуються і в житлово-комунальному господарстві.

«Я про це кажу з гордістю, тому що нам вдалося це зробити: на 18 мільярдів скоротити споживання газу при тому, що ми не скоротили виробництво. Ми показали, що здатні вирішувати такі великі програми, і ми їх вирішуємо», - резюмував Янукович.

Україна має намір і надалі знижувати обсяги закупівлі російського газу, оскільки країні невигідно закуповувати паливо за існуючою високою ціною, заявив Президент України Віктор Янукович.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

224