У листопаді нинішнього року, напередодні Вільнюського саміту, Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у всіх областях нашої країни було проведено опитування громадської думки щодо вступу України в Європейський Союз або Митний союз.

Соціологічні дослідження показали, що за вступ до Митного союзу з Росією, Білоруссю і Казахстаном виступають 40,8% українців, проти - 33,1%. Не змогли відповісти 17,2% респондентів.

За вступ до ЄС висловилися 39,7%, проти - 35,1%. Важко відповісти - 16,5%.

На запитання, в якому випадку продукція української промисловості і сільського господарства краще продаватиметься, якщо Україна підпише договір про ЗВТ з ЄС або вступить у Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном, була отримана наступна відповідь: якщо Україна підпише договір про Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом - 31,8%; якщо вступить у Митний союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном - 39,2%; не змогли відповісти - 26,4%, повідомляє «Газета.иа».

Показово, що майже 76% громадян готові взяти участь у референдумі щодо вступу України в той чи інший економічний союз.

Причому в разі проведення референдуму лише щодо вступу України в Митний союз більшість українців готова проголосувати «за» дане рішення - 41%. У разі проведення всенародного опитування тільки щодо вступу в ЄС готові дати позитивну відповідь 40% жителів країни.

Статистична похибка опитування не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50% і 2,8% - для показників, близьких до 25%. Соціологічні дослідження проводилися з 9 по 22 листопада 2013 року.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

487