Рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС надало підтримку фондовому ринку. Про це заявили експерти інвесткомпанії Altana Capital, повідомляє система TRDATA.

«Індекс Української біржі» почав тиждень на позитиві. Підтримку ринку надає рішення уряду призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС, у результаті ратифікації якого могли постраждати торговельні відносини українських компаній з російськими партнерами», - відзначають вони.

Експерти констатують, що політичні розбіжності між Росією і Україною, які виникли через кроки української держави в бік євроінтеграції, стали причиною падіння експорту в квітні-вересні на 4,2 млрд. доларів.

За їхніми словами, на тлі рішення уряду зведений біржовий індикатор УБ за підсумками понеділка зріс на 1,81% до 939,34 пунктів.

Обсяг торгів склав 12 млн грн.

В інвесткомпанії уточнюють, що найбільше зростання показали акції банківського сектора: папери Укрсоцбанку зросли на 3,97%, Райффайзен банк Аваль - на 2,99%.

Зокрема, на їхню думку, інтерес до акцій останнього підігрівають новини про можливу купівлю банку групою СКМ.

Нагадаємо, що президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко раніше заявляв, що пауза в євроінтеграції була з розумінням сприйнята світовим фінансовим ринком.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150