Міністерство аграрної політики та продовольства України поки не отримувало офіційних документів від Росспоживнагляду про механізм повернення продукції Roshen на російський ринок. Про це заявив журналістам у середу глава відомства Микола Присяжнюк.

«Офіційних документів немає, і за повернення продукції Roshen ми також нічого не отримували. Все в режимі телефонних розмов та інформаційних сайтів», - сказав Присяжнюк журналістам, повідомляють РІА «Новости».

Нагадаємо, Росспоживнагляд у липні заборонив ввезення до РФ продукції з українських заводів Roshen. У відомства виникли претензії до якості цукерок. Україна через Всесвітню торговельну організацію зажадала від Росії надати детальний звіт за підсумками інспекції кондитерських фабрик Roshen і просила зняти заборону на імпорт.

Росспоживнагляд 26 листопада повідомив, що домовився з Україною про шляхи вирішення питання з поставками продукції Roshen на російський ринок. У повідомленні на офіційному сайті Росспоживнагляду говорилося, що сторони досягли домовленості про проведення спільних консультацій з українськими колегами з питань забезпечення якості та безпеки продукції українських виробників з виїздом російських експертів в Україну.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1881