Голова делегації Європейського парламенту в Комітеті парламентської співпраці Україна-ЄС Павел Коваль вважає, що Україна ще може підписати Угоду про асоціацію з ЄС у Вільнюсі на саміті «Східного партнерства». Про це, як передає кореспондент Forum'у, він заявив під час прес-конференції у Києві.

«Сьогодні немає жодних юридичних протиріч, щоб не підписати Угоду у Вільнюсі. Ситуація не покращилась, але й не погіршилася», - сказав він. За його словами, ще рано говорити про план «Б» щодо Асоціації з ЄС, ще залишається два дні.

«Після зустрічей у Києві я переконаний, що політики можуть це зробити (підписати Угоду з ЄС. - Ред.)», - зазначив він.

При цьому Коваль підкреслив, що протягом 10 років в Україні було багато несподіваних рішень, які приймалися в останні секунди.

Також він вважає, що стратегічні паузи не приносять користі. «Я проти стратегічних пауз, ми добре знаємо, що вони означають: це не пауза, це простір, в який хоче зайти хтось інший», - зазначив він.

Разом з тим він зазначив, що двері для України в ЄС будуть відкриті завжди. «Якщо ми їх не відкриємо у Вільнюсі, то ми їх відкриємо трохи пізніше, але все одно відкриємо, і ніхто не може їх закрити», - резюмував Коваль.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

У зв'язку з цим у Києві на Європейській площі та Майдані Незалежності, а також в інших містах країни, проходять безстрокові акції на підтримку європейської інтеграції України.

Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

232