Лідери «УДАРу», «Батьківщини» і «Свободи» експлуатують протестні настрої українців, присутніх на євромайдані, у власних політичних цілях. Про це заявив політичний експерт Євген Магда.

Він підкреслює, що під час виступів з трибун партійні лідери проголошують гасла і цілі, що не мають ніякого відношення до підписання асоціації з ЄС, а кожен з них окремо просто проводить власну передвиборну агітацію.

«Можна констатувати, що опозиційні політики використовували енергію соціального протесту для вирішення власних політичних завдань. Це вже факт. Вони неодноразово закликали учасників безпартійного євромайдану піти з нього на контрольовану ними Європейську площу. Під час «партійних» мітингів якось загубилися вимоги підписання Угоди про асоціацію. Замість них з трибуни євромайдану голосно вимагали дострокових парламентських виборів і погрожували Віктору Януковичу імпічментом», - говорить Магда.

Він додав, що більшість людей, які вийшли на «непартійний» євромайдан, дійсно виступають за євроінтеграцію, але при цьому не хочуть виконувати роль масовки під партійними прапорами.

«Упевнений, що без участі звичайних безпартійних киян і жителів інших міст опозиція не зуміла б зібрати стільки людей, її мобілізаційний потенціал ми могли спостерігати під час акцій «Вставай, Україно!» навесні цього року. Під час її кульмінаційного мітингу на вулиці Києва вийшло в рази менше людей, ніж тих, хто виступив за євроінтеграцію», - підкреслює експерт.

Магда вважає, що своєю поведінкою опозиційні лідери дискредитували ідею євромайдану, який міг змінити тональність і суть переговорів між Україною і ЄС про асоціацію.

«Масовий мітинг на підтримку євроінтеграції міг би стати основою, трампліном для вирішального раунду переговорів з Європейським Союзом про надання фінансової допомоги Україні, яка вибирає європейський шлях розвитку», - сказав Магда, додавши, що українська влада не може скидати з рахунків обіцяні Росією проблеми у торговельних відносинах у разі підписання асоціації Україна-ЄС, оскільки вони позначаться на конкретних підприємствах і людях.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185