З правової точки зору санкції проти Президента України Віктора Януковича і членів Кабінету Міністрів за призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію не мають шансів на ухвалення.

Таку думку висловив політолог, голова правління Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, коментуючи появу на сайті Білого дому петиції з проханням ввести відповідні санкції проти української влади.

«Давайте розберемося. Петиція - це не офіційний документ, а звернення. Якесь число людей звертається до адміністрації президента США з різних питань, це права громадян. Це не документ американської державної адміністрації, до державної політики США він не має ніякого відношення», - зазначив він.

Фесенко висловив переконання, що ймовірність введення подібних санкцій дорівнює нулю.

«Скажу вам більше, ніяких санкцій не буде. Це навіть смішно звучить: «За відмову від західної орієнтації» треба позбавити в'їзду на територію США Президента України та членів Кабінету Міністрів. Це нонсенс. Американці не вводять санкції навіть по відношенню до диктаторських режимів, більше того, вони з ними співпрацюють, торгують. Якщо вони їх будуть вводити проти всіх, хто не орієнтується на політику США, то країна опиниться в дипломатичній ізоляції. Я розумію емоції цих людей, але з політичної і правової точки зору - це нерозумно», - резюмував він.

Нагадаємо, відповідна петиція була опублікована на сайті адміністрації президента США Барака Обами 26 листопада.

Автори санкції вимагають заборонити Януковичу і членам уряду в'їзд на територію США і Євросоюзу і заморозити банківські рахунки пов'язаних з ними компаній.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

966