Питання колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко має вирішуватися виключно в судовому порядку. Про це в інтерв'ю журналістам українських телеканалів заявив Президент України Віктор Янукович, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Питання Тимошенко - це питання не сьогоднішнього дня. Питання Тимошенко - це питання 15 років життя України. Сьогодні партнери Тимошенко сидять по різних тюрмах у різних країнах світу. Сьогодні Україна платить за Тимошенко Росії борги за газ, який вона реалізувала на території України, а перевела кошти в офшорні зони. На ці питання потрібно, щоб відповіді дав суд», - сказав він.

При цьому він підкреслив, що Тимошенко уникає і блокує правосуддя.

Президент додав, що питання Тимошенко не повинне бути на заваді євроінтеграції України. «Європейський Союз - що, суд?» - підкреслив Янукович.

За його словами, виборці часто піднімають це питання під час спілкування з Президентом, але всі сходяться в тому, що відповідь має дати суд.

«Суд повинен дати відповідь на це питання. Але якою б не була відповідь суду, Україна сьогодні платить 405 млн доларів. Платять платники податків. Ми шукаємо, де взяти ці кошти. Чому ми повинні платити?» - зазначив Глава держави.

Також, за його словами, Тимошенко може просити про помилування у разі відшкодування завданих державі збитків. «До речі, закони України зараз це дозволяють, якщо людина відшкодувала державі», - підкреслив Президент.

«Треба говорити правду про злочини. Красти кошти з бюджету України і у платників податків - це не злочин? Суд нехай скаже. Моїх повноважень і моєї точки зору тут недостатньо. Повинен дати відповідь на це питання суд. І Тимошенко в цьому також повинна бути зацікавлена», - сказав Янукович.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів почало судовий процес у Швейцарії та Сполучених Штатах Америки за звинуваченням низки осіб, включаючи колишніх прем'єр-міністрів Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка, у привласненні понад 200 млн доларів державних коштів.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

377