Унаслідок нормалізації відносин з Росією експорт на зовнішні ринки вийде на попередні темпи. Це стане позитивним сигналом для стабільності гривні. Таку думку висловив заступник голови банку «Контракт» Павло Крапівін.

«Я скептично ставлюся до того, що звернення курсу на євроінтеграцію актуалізує попит на іноземну валюту. З моєї точки зору, все якраз навпаки. Адже експорт, переважно в Росію, є основним чинником пропозиції долара на міжбанківському ринку. Унаслідок нормалізації відносин з Росією, закінчення торгової війни, він повинен відновити свої попередні темпи. Це дійсно сигнал про збільшення валюти на міжбанку», - зазначив він.

Банкір передбачає, що окремі люди можуть сприйняти паузу в євроінтеграції як привід для побоювань за майбутнє курсу національної валюти. Однак, на його думку, це швидше позитивний сигнал для гривні.

Коментуючи курс гривні до кінця року, Крапівін зауважив, що пікове навантаження на неї незабаром буде пройдено.

«Пікове навантаження щодо попиту на долар - це кінець листопада, можливо перші дні грудня. А далі пропозиція перевищуватиме попит, і курс повернеться до 8,19 грн./дол. Він протримається до кінця року, швидше за все, буде залишатися на цьому рівні мінімум до 22-25 січня», - резюмує фінансист. Нагадаємо, раніше виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив, що можлива тимчасова зупинка в підписанні Угоди про асоціацію навряд чи позначиться на курсі гривні. На його думку, у короткостроковій перспективі (до 6 місяців) підписання (як і не підписання) Угоди не позначиться на курсі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152