Україна продовжить курс на євроінтеграцію, і в діалозі зі своїми зовнішньополітичними партнерами наша країна, насамперед, відстоюватиме інтереси своїх громадян і виробників, у тому числі й аграріїв. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час лекції з питань євроінтеграційних процесів у Національному університеті біоресурсів і природокористування.

«Євроінтеграційні перспективи України - чи не найгостріша тема, що сколихнула останнім часом все українське суспільство і викликала процеси, які ми всі з вами сьогодні спостерігаємо. І не тільки ми, але і весь світ. Інакше й бути не може, адже це питання цивілізаційного вибору. Зробити правильний вибір - питання життєвої необхідності для України», - підкреслив міністр.

Присяжнюк також зазначив, що в будь-яких інтеграційних процесах України необхідно отримати максимально вигідні умови для економіки держави, а отже, і добробуту пересічного громадянина.

«Президент бачить Україну незалежною, самодостатньою, сучасною і розвиненою країною. Глава держави ніколи не зробить кроків всупереч національним інтересам і волі громадян. І Президент України Віктор Янукович чітко сказав, що євроінтеграція є головним та незмінним зовнішньополітичним пріоритетом України, основою стратегії економічного і соціального розвитку на найближчу перспективу», - зазначив Присяжнюк.

У разі можливого укладення Угоди про асоціацію з ЄС, перед вітчизняним аграрним сектором постане низка як можливостей, так і викликів. Єврозона з моменту набуття чинності Угоди відразу скасовує імпортні мита на 83% сільськогосподарської продукції. Водночас українські сільгоспвиробники можуть зіткнутися з квотами на продукцію як рослинництва, так і тваринництва.

«Для виходу на ринок Європи необхідно адаптувати вітчизняне законодавство до міжнародних та європейських стандартів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

155