Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов пояснив студентам Київського національного економічного університету, на якому етапі зараз перебуває євроінтеграційний процес і які перспективи розвитку вітчизняної економіки.

На зустрічі з Арбузовим були присутні понад 200 студентів 2-4 курсів КНЕУ. Молодих людей не залишили байдужими зовнішньополітичні події. Відповідаючи на запитання студентів, перший віце-прем'єр пояснив, що уряд був змушений прийняти недавнє рішення, щоб прорахувати всі економічні ризики та увійти до складу ЄС на правах повноцінного партнера.

«Ми торгуємо з Росією приблизно в тих обсягах, що і з Європою. А тому втратити когось з них ми не можемо. Якщо підприємство, яке працює з Росією, зупиниться, люди опиняться без роботи. І це стане нашою проблемою. Саме з цієї причини ми сьогодні робимо все можливе, щоб у нас не було недомовленостей з Росією і встановилися абсолютно прозорі відносини з Євросоюзом», - сказав Арбузов.

Він зазначив, що на даний момент Україна виконала більшість вимог ЄС, розпочала реалізацію безлічі реформ, які дозволять привести економіку до європейських стандартів. Однак для завершення перетворень потрібен час.

«Ми просто не встигаємо провести модернізацію виробництв у ключових галузях економіки. Ми бачимо, що в Україну заходять інвестори і нові технології. Але нам потрібен час. Не можна починати асоціацію непідготовленими. Ми повинні захистити свою економіку», - сказав перший віце-прем'єр.

Коментуючи ситуацію з «євромайданами», гість університету зазначив, що опозиція обманює людей задля підвищення своїх рейтингів. «Те, що відбувається зараз на «євромайданах», це - нерозуміння, це - обман народу. Ніхто не зупинив євроінтеграцію. Ми продовжуємо йти в Європу. Але опозиція продовжує тримати своїх прихильників у мобілізації, спекулювати, говорити неправду, чіпляти за живе, щоб максимально довше тримати в облозі уряд і заважати його роботі», - резюмував Арбузов.

Хід євроінтеграційного процесу перший віце-прем'єр також обговорив під час зустрічі, яка відбулася в будинку уряду, з активістами громадських та студентських організацій.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

213