У грудні 2013 р. стане відомо, чи можливе підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом навесні 2014 року. Про це Президент України Віктор Янукович сказав в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Квітень покаже. Я не хочу сьогодні сказати, що ми всі сто відсотків питань, які ми хочемо вирішити з Росією, вирішимо. Але я переконаний, що через певний період часу ми вирішимо. Можливо, щось вирішимо у грудні, щось вирішимо у січні і так далі», - сказав він.

За словами Глави держави, для вирішення цих питань на поступки потрібно буде йти як Україні, так і Росії, оскільки обидві країни вже почали програми імпортозаміщення. «Зрештою, ми знайдемо ті компроміси, які необхідні, і я переконаний у тому, що це буде вигідно», - зазначив Президент.

«Якщо Україна втратила 25% товарообігу, то Росія - понад 4%, але вони відчутні. 4% російських - це не менше 25% українських, а швидше - більше, враховуючи їх обсяги в економіці», - додав Янукович.

Як повідомлялося, Угоду про асоціацію Україна-ЄС планувалося підписати на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада. Однак 21 листопада уряд України вирішив зупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192