Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький спростував інформацію офіційного представника ВАТ «Газпром» Сергія Купріянова про те, що Україна і РФ не ведуть переговори про зниження ціни на російський газ. Про це він заявив на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів, передає кореспондент Forum'у.

«Хочу зазначити, що ми постійно перебуваємо в переговорному процесі, а в процесі роботи між компаніями НАК «Нафтогаз Україна» і «Газпромом». І з цього питання і коментарю про те, що не ведуться ніякі переговори, це, як би м'якше сказати, не відповідає дійсності», - сказав він.

У той же час міністр повідомив, що в проект Держбюджету на наступний рік буде внесена ціна на газ, виходячи з договору 2008 року. «На жаль, ми виходимо на даний час, з ціни, яка є в цьому жахливому контракті, але поки у нас іншого немає, а переговори йдуть», - сказав він.

Нагадаємо, у неділю, 24 листопада 2013 р., прем'єр-міністр України Микола Азаров сказав в інтерв'ю телеканалу ICTV, що Москва обіцяла переглянути ціну на газ після того, як Київ відмовився від підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

У той же час офіційний представник російського газового монополіста Сергій Купріянов заявив, що «Газпром» не готує ніяких змін у газові контракти з Україною.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

270