Комітет ООН з прав людини у вівторок прийняв проект резолюції про неприпустимість електронного шпигунства, розроблений Німеччиною і Бразилією.

Резолюція спрямована на розширення прав невтручання в особисте життя. Приводом для розробки документа стали повідомлення про масове підслуховування з боку Агентства США з національної безпеки (NSA), повідомляє Xinhua.

Автори резолюції висловили глибоку стурбованість з приводу «негативного впливу» такого роду спостереження, «зокрема, коли воно здійснюється в глобальному масштабі».

Загалом співавторами резолюції виступили 55 країн.

Резолюція буде винесена на голосування в Генеральній асамблеї у грудні.

Нагадаємо, раніше Обама доручив Агентству національної безпеки обмежити прослуховування штаб-квартири Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку.

Як відомо, оприлюднена ЗМІ інформація екс-співробітника ЦРУ Едварда Сноудена про перехоплення США даних і телефонних дзвінків громадян та лідерів країн стала причиною напруженості у відносинах США з Німеччиною, Францією, Іспанією, Бразилією та іншими державами. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто висловила невдоволення президентові Бараку Обамі у зв'язку з прослуховуванням її мобільного телефону впродовж кількох років.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1665