Україна не є призом у змаганні між Європейським Союзом і Росією, яка залишається стратегічним партнером Європи.

Про це заявила на брифінгу Майа Косьянчич, прес-секретар Верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон.

«Наша позиція щодо України цілком чітка. Пропозиція (підписання Угоди про асоціацію. - Ред.) залишається в силі. Ми будемо працювати з Україною в майбутньому. Це не гра, в якій Україна в підсумку є призом. Це партнерство між ЄС та Україною. Ми будемо і надалі працювати і перебуватив конструктивному контакті один з одним», - сказала Косьянчич журналістам, повідомляє «УНІАН».

З приводу співпраці з Росією вона сказала: «Ми в постійному контакті з Росією. Росія - наш стратегічний партнер і наш важливий сусід. І так залишатиметься і в майбутньому».

Прес-секретар також сказала, що Росія не буде представлена на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі.

Нагадаємо, 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

На саміті країн «Східного партнерства», який відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада, було заплановано підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Президент України Віктор Янукович планує відвідати саміт «Східного партнерства» у Вільнюсі 28-29 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

281