Пауза в процесі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом не вплинула ні на курс гривні, ні на попит населення на іноземну валюту. Про це заявили опитані банкіри.

«Мені здається, що загострення пристрастей в світлі останніх подій не таке, щоб спровокувати валютний ажіотаж. Наприклад, ми не закладаємо фактор євроінтеграції в прогноз щодо курсу гривні, - заявив начальник аналітичного відділу «Альфа-Банку» Олексій Блінов. - У цілому прогноз, незважаючи на ці події, залишається в силі. Курс гривні на кінець року складе 8,15 грн/доларів».

У свою чергу заступник голови правління Укрсіббанку BNP Paribas Group Костянтин Лежнін констатує, що останні політичні події не позначилися на обсягах скупки населенням іноземної валюти.

«Впливу немає. У нас щоденні обсяги продажу валюти населенню в останні дні не зросли. У цьому сенсі все стабільно», - зазначив він.

Нагадаємо, що раніше Блінов заявив, що найважчий період для курсу цього року пройдений.

Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко заявив, що можлива тимчасова зупинка в підписанні угоди про асоціацію навряд чи позначиться на курсі гривні. На його думку, у короткостроковій перспективі (до 6 місяців) підписання (як і не підписання) угоди не позначиться на курсі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

182