У Київській області двом наркоділкам, які виготовляли і збували амфетамін, загрожує до 8 років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Київської області, вони підозрюються у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст. 309 , ч.2 ст. 317 КК України, тобто у незаконному зберіганні наркотичних засобів і психотропних речовин, а також в організації та утриманні місць для незаконного вживання і виробництва психотропних речовин.

У прокуратурі зазначили, що нарколабораторія працювала неподалік від столиці в м. Буча в одному з приватних будинків. Виробництво амфетаміну організував один з жителів міста.

Під час огляду будинку правоохоронці, крім амфетаміну, вилучили близько 40 грамів марихуани, обладнання та посуд, а також хімічні речовини, які використовувалися у виробництві.

Під час розслідування було викрито і співучасника. Ним виявився житель Києва. В його обов'язки входило постачати необхідні для роботи нарколабораторії інгредієнти, які він купував через Інтернет.

За попередньою оцінкою, вилучені під час обшуку в лабораторії інгредієнти дозволили зловмисникам виготовити близько двох тисяч доз речовини. За цінами чорного ринку їх прибуток міг би перевищити півмільйона гривень.

Також слідство вивчає канали збуту і встановлює осіб, причетних до цього.

Прокуратура міста Ірпеня здійснює процесуальне керівництво у цьому кримінальному провадженні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

126