Європейський Союз повинен поставитися до України не як до бідного родича чи сусіда, а як до країни, яка має право бути в об'єднаній Європі. Про це заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Думаю, останні події змусять європейців нам допомогти, в тому числі фінансово. Це має бути не 600 мільйонів євро, а серйозна розмова. До України потрібно ставитися не як до бідного родича чи сусіда, а як до країни, яка має право бути в об'єднаній Європі», - сказав він.

Політолог вважає, що українці мають моральне право вимагати не тільки асоційоване членство, але й перспективу членства в ЄС.

«Безумовно, поступки були необхідні і до «євромайдану», а тепер стало зрозуміло, що вони необхідні. Українці показали, що ми - європейська країна, але ми потребуємо підтримки, щоб процес євроінтеграції був менш болісним. Особливо на перших етапах створення зони вільної торгівлі з Європейським союзом. Українці мають моральне право вимагати від ЄС в угоді не тільки асоційоване членство, але й перспективу членства в ЄС», - додав він.

Нагадаємо, що у неділю відбувся мітинг проти призупинення підготовки до підписання Угоди з ЄС. Акцію назвали «Євромайданом».

Карасьов заявляв, що опозиція спробувала перетворити «Євромайдан» у своє політичне шоу. За словами експерта, незважаючи на домовленість уникати на мітингу партійної символіки, опозиція не виконала свою обіцянку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

259