Небажання лідерів опозиційних сил відмовлятися від партійної символіки під час Євромайдану є їхньою стратегічною помилкою, яка може призвести до маргіналізації протестного руху. Про це заявив керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«Опозиціонери не змогли приборкати свою гординю, хоча б на декілька днів забути про вибори і відмовитися від партійних прапорів, що може призвести до маргіналізації протестного руху, - підкреслив він. - Люди вийшли на вулиці не за політиків, а за ідею, яка не має нічого спільного з інтересами опозиційних вождів».

За словами експерта, ще однією помилкою опозиціонерів стало створення двох «євромайданів», що само по собі є нонсенсом. «Цікаво, кому прийшла в голову світла думка організувати другий «євромайдан» на Європейській площі при вже існуючому першому? Невже незрозуміло, що така розпорошеність сил і демонстративне відмежування від громадських активістів не призведе ні до чого хорошого?», - уточнив він.

Кучерук також зазначив, що прояв агресії по відношенню до силовиків відштовхує від учасників мітингу широкі маси людей.

«В цьому і полягає чи не найголовніша відмінність між нинішніми подіями та Помаранчевою революцією 2004 року. Тоді все проходило тихо-мирно, а тепер, тільки за два дні відбулися як мінімум дві великі бійки з силовиками. Нездатність або небажання опозиційних лідерів контролювати прояв агресії відштовхує від потенційних учасників акції», - резюмував він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194