Соціальні служби готові до роботи у зимовий період. Про це заявила директор Департаменту соціальних послуг Міністерства соціальної політики України Ірина Тарабукіна, повідомляє прес-служба відомства.

За її словами, робота всіх соцслужб знаходиться під постійним контролем міністерства. Мінсоцполітики та регіональними органами соціального захисту населення традиційно підготовка роботи соціальних служб у зимовий період розпочата у червні поточного року, підкреслила Тарабукіна.

Зокрема, був підготовлений і затверджений наказом Мінсоцполітики План підготовки системи соціального захисту до стабільної роботи у зимовий період та забезпечено безперебійне функціонування соціальних об'єктів.

Разом з тим за цей період інтернатними установами сфери управління Міністерства відремонтовано понад 414 одиниць житлових корпусів, понад 34,2 тис. метрів тепломереж і більше 280 котелень. Створені запаси вугілля, рідкого палива, м'якого інвентарю зимового асортименту і продуктів харчування. Опалювальний сезон в установах, закладах системи соціального захисту населення розпочато своєчасно і забезпечено нормальний температурний режим у приміщеннях.

«Також для виявлення потреби у предметах першої необхідності організовано регулярне відвідування інвалідів, одиноких громадян, особливо - у сільській місцевості. Крім того, на випадок надзвичайних ситуацій соціальні працівники готові купувати продукти і надавати іншу необхідну допомогу тим, хто не може самостійно прийти до магазину», - підкреслила директор Департаменту.

Міністерство і регіональні органи соцзахисту значну увагу приділяють і бездомним особам, оскільки їх кількість в осінньо-зимовий період помітно збільшується. На сьогодні в регіонах вже відновлена діяльність 483 оперативних штабів і активізована робота бригад соціального патрулювання для першочергової перевірки всіх місць можливого знаходження такої категорії громадян, підготовлені місця для обігріву та роздачі гарячої їжі та додаткові ліжко-місця для ночівлі.

Тарабукіна повідомила, що завдяки заздалегідь проведеній роботі вже виявлено 217 безпритульних осіб і зазначила, що до роботи в зимовий період готова і мережа соціальних установ, які в разі стрімкого падіння температури прийматимуть тих, кому потрібна буде відповідна допомога.

В цілому ж, за словами Тарабукіної, наразі в Україні діє 87 комунальних установ для бездомних, в тому числі 19 будинків нічного перебування, 7 центрів реінтеграції бездомних осіб, а також відділення соціального готелю.

Потужність цих закладів становить близько 1,2 тис. ліжко-місць. Всі вони готові до роботи в посиленому режимі в разі стрімкого похолодання. «На випадок сильних морозів для надання екстреної допомоги таким особам на базі закладів для бездомних організовано 354 додаткових ліжко-місць. Крім того, в інших соціальних і медичних установах, на базі недержавних організацій, додатково вже передбачено 1,1 тис. ліжко-місць», - підкреслила директор Департаменту.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

183