Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом демонтажу невідомими наметового містечка на Європейській площі у Дніпропетровську.

Про це заявив журналістам заступник начальника ГУМВС України в Дніпропетровській області полковник міліції Сергій Третьяков.

За його словами, вчора, 25 листопада, близько 22:00 в міліцію зателефонував невідомий і повідомив, що на площі відбувається конфлікт.

«Під час перевірки інформації з'ясувалося, що в цей час до учасників акції прибув начальник управління внутрішньої політики Дніпропетровської міської ради й оголосив рішення адміністративного суду про обмеження громадським організаціям, політичним партіям, фізичним особам проводити на Європейській площі Дніпропетровська будь-які масові заходи і заборону встановлення наметів, тимчасових споруд, малих архітектурних форм, а також інших елементів і споруд», - цитує Третьякова відділ по зв'язках з громадськістю облуправління МВС.

Учасникам мітингу надали час для виконання рішення суду. Після цього до учасників акції підійшли близько 20 невідомих чоловіків. Між ними і мітингувальниками виникла бійка, унаслідок якої було пошкоджено намет зі звукопідсилювальною апаратурою.

Після цього невідомі покинули місце проведення акції, а керівник громадської організації «Спільна справа» Віктор Романенко самостійно звернувся в лікарню, де йому поставили діагноз: садна та забої м'яких тканин обличчя. Після надання медичної допомоги він залишив лікувальний заклад і з заявою в міліцію не звертався.

Слідчий відділ Бабушкінського РВ Дніпропетровського міського управління міліції відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження свободи на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4-х років.

Нагадаємо, 24 листопада на площі почалася довгострокова акція на підтримку вступу України до Євросоюзу. Були встановлені агітаційні намети. З метою охорони громадського порядку протягом тижня на місці проведення заходу та прилеглої території було задіяно 15 працівників міліції, а з 19:00 заступали ще 3 міліціонери у складі автопатруля.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

331