Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк зустрівся зі студентами з питання переговорів України з Європейським і Митним союзами.


Учасники зустрічі обговорили перспективи подальшого співробітництва України з двома торговельно-економічними блоками. Зокрема, було піднято питання переваг для вітчизняного АПК від співпраці з цими зовнішньоекономічними партнерами.
 

«Щороку ми відкриваємо 5 нових країн для експорту вітчизняної сільгосппродукції. Такі темпи освоєння нових ринків підтверджують високу якість і затребуваність нашої продукції. Однак ми будемо ще більш ретельно відстоювати і захищати інтереси наших виробників. Особливо це стосується того переговорного процесу, який зараз ведеться з Європейським і Митним союзами», - зазначив Присяжнюк.

За словами міністра, зараз необхідно продовжити модернізацію всіх галузей вітчизняної економіки, зокрема, аграрного сектора. Це дозволить підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції на внутрішньому і зовнішньому ринках.

«На сьогоднішній день для України головне - стати сильним партнером як для Європейського, так і Митного союзу. Тільки в такому разі ми зможемо вести рівноправний діалог з міжнародними торговельно-економічними блоками», - підкреслив він.

У свою чергу, студенти також відмітили необхідність максимально підтримати інтереси вітчизняних громадян і виробників, незалежно від зовнішніх інтеграційних прагнень.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206