Служба безпеки України вимагає розслідування інциденту у зв'язку з нападом на службовий автомобіль на Європейській площі 25 листопада.

Як повідомляє прес-служба відомства, напад на автомобіль СБУ скоїли невстановлені особи.

«У транспортному засобі перебували співробітники СБУ, які відповідно до своєї компетенції виконували завдання з виявлення технічними засобами радіоканалів можливого керування вибуховими пристроями в місцях масового скупчення людей», - йдеться в повідомленні.

У СБУ пояснили, що такі дії завжди здійснюються в рамках забезпечення антитерористичної безпеки під час усіх масових заходів.

«Правопорушники цинічно оволоділи технікою, пошкодили транспортний засіб, а також нанесли тілесні ушкодження співробітникам СБУ при виконанні ними службових обов'язків. При цьому нападники застосовували сльозогінний газ», - зазначили в СБУ і додали, що зазначені дії відбувалися за безпосередньої участі окремих народних депутатів.


«Служба безпеки України розглядає цю заяву як офіційне повідомлення про правопорушення, яке повинно бути об'єктивно і всебічно розслідуване», - підкреслили в СБУ.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 листопада біля Європейської площі активісти і політики, зокрема лідер фракції ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, штурмували мікроавтобус, в якому, за їхніми словами, сиділи озброєні правоохоронці і вели прослуховування.


Згодом прес-служба київської міліції зробила заяву про те, що по лінії 102 надійшла інформація від народних депутатів, що нібито в цьому автомобілі може знаходитися вибухівка, через що до Європейської площі були стягнуті сотні бійців «Беркута».

Величезна кількість правоохоронців у повній екіпіровці викликала паніку серед учасників мітингу, які розцінили появу правоохоронців як намір розігнати присутніх. Ситуація стабілізувалася лише після того, як зазначений мікроавтобус зі спущеними колесами виїхав з Європейської площі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363