Нова концепція Державної цільової регіональної програми розвитку українського Придунав'я на 2014-2017 роки дозволить вирішити проблемні питання цих перспективних територій, зазначив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Виконання Програми розвитку українського Придунав'я забезпечить подальший соціально-економічний розвиток цього регіону, підвищить ефективність використання його внутрішнього природно-ресурсного потенціалу, створить сприятливий інвестиційний клімат у придунайських районах», - сказав міністр.

Концепція, розроблена Мінекономрозвитку і схвалена урядом, забезпечить подальший розвиток територій шляхом розвитку морегосподарського і транспортного комплексів; вирішення проблеми водопостачання та водовідведення, поліпшення екологічної ситуації та підвищення екологічної безпеки регіону; забезпечення потреби в енергетичних ресурсах і газопостачанні, розвитку рибного господарства; задоволення потреб населення в освітніх і медичних послугах.

За словами міністра, необхідність у розробці програми зумовлена ще й тим, що попередня Програма комплексного розвитку українського Придунав'я на 2004-2011 роки виконана не в повному обсязі. Це пов'язано, зокрема, з фінансово-економічною кризою 2008 року. Тоді на реалізацію програми передбачалося направити 6421 млн гривень, але фактичне фінансування склало 32% від запланованого.

Як зазначив Ігор Прасолов, орієнтовний обсяг фінансування програми за рахунок коштів державного бюджету складе 6654 млн. гривень, місцевих бюджетів - 175 млн. гривень. Державним замовником програми визначено Одеську облдержадміністрацію.

Довідка. До складу українського Придунав'я входять: місто обласного значення Ізмаїл, а також Болградський, Ізмаїльський, Кілійський, Ренійський і Татарбунарський райони Одеської області, розташовані в Дунай-Дністровському межиріччі.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187