На площі Святого Петра у Ватикані в неділю, 24 листопада, відбулася Меса з нагоди закриття Року віри в католицькій церкві.

Завершуючи Месу, Папа Франциск окремо згадав 80-ту річницю Голодомору в Україні 1932-1933 років.

«Вітаю делегацію з України, яка відзначає 80-ту річницю Голодомору - великого голоду, спровокованого режимом радянської влади в Україні, унаслідок якого загинули мільйони людей», - з такими словами Святіший Отець звернувся до української делегації після молитви Ангел Господній на площі перед Собором св. Петра у Ватикані, повідомляє «УНІАН».

Зі Вселенським Архієреєм співслужили патріархи та верховні архієпископи східних церков, серед яких глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук), а також єпископи УГКЦ з різних митрополій і єпархій України, європейських країн, Канади, США і Бразилії.

У Євхаристійному богослужінні взяли участь також і духовенство, богопосвячені особи, українська громада Риму і сотні прочан з України, які прибули на прощу з нагоди 50-ї річниці перенесення мощів святого Йосафата у церкву Святого Петра у Ватикані.

Як повідомив диякон Андрій Солецький, у гармонії з Католицькою Церквою, Блаженніший Святослав проголосив 2013 рік Роком віри в УГКЦ. Вшанування 50-ліття перенесення мощів св. Йосафата в собор св. Петра у Ватикані збігається із закриттям заходів Року віри.

З нагоди цієї важливої дати в історії УГКЦ Святіший Отець надав особливий привілей, давши дозвіл Блаженнішому Святославу 25 листопада провести богослужіння на головному престолі Католицької Церкви.

У Богослужінні на площі Святого Петра взяли участь інші глави східних католицьких церков, загальна кількість єпископів і священиків, які співслужили зі Святішим Отцем, становила понад 1200 осіб.

Починаючи Месу, Папа Франциск вклонився перед реліквіарієм, в якому зберігається частина мощів св. апостола Петра, вперше виставлених для публічного вшанування.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

318