За 10 місяців поточного року валове виробництво в сільському господарстві зросло майже на 10%. Тому аграрний сектор залишається єдиним сектором економіки, що забезпечує позитивну динаміку виробництва валової продукції. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Вітчизняні аграрії продовжують збільшувати виробництво своєї продукції. Так, за 10 місяців валове виробництво в сільському господарстві зросло майже на 10%. А це досить істотний показник. Отже, сільське господарство залишається єдиним сектором економіки, який забезпечує позитивну динаміку виробництва валової продукції», - підкреслив Присяжнюк.

Міністр зазначив, що з початку року позитивні тенденції спостерігаються в рослинництві завдяки рекордному врожаю. Зокрема, за січень-жовтень виробництво продукції рослинництва зросло на 12,4%.

«Важливо, що нам вдалося закріпити позитивну динаміку і в тваринництві. Ця галузь за 10 місяців показала зростання на 4,5%. Це дуже добре, адже на сьогоднішній день тваринництво несе велике соціальне навантаження. І хочу зазначити, що тут зростання відбулося не тільки на підприємствах, але і в господарствах населення. А цьому сприяли державні програми фінансової підтримки», - підкреслив глава відомства.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

150