Українську промисловість очікують серйозні проблеми в рамках асоційованого членства в Європейському союзі. Про це в ефірі радіостанції «Голос столиці» заявив керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

«Є компанії, у яких будуть великі проблеми. І проблеми ці пов'язані, насамперед, зі зростаючою конкуренцією з боку європейських товарів, і з тим, як швидко вони зможуть до цього адаптуватися», - сказав він.

Експерт висловив переконання, що деяким галузям доведеться зіткнутися з провідними європейськими компаніями.

Бураковський констатує, що не всі зможуть витримати конкурентну боротьбу.

«Я думаю, ми можемо говорити про загострення конкуренції на ринку харчових продуктів, це абсолютно зрозуміло. Ми можемо говорити про загострення конкуренції на ринку текстильних виробів. Хоча тут ситуація двояка, є певна кількість, можливо, не дуже велика, але все таки певна кількість українських підприємств, які вже працюють за замовленнями з ЄС», - додав фахівець.

Керівник Інституту економічних досліджень і політичних консультацій зазначає, що проблеми також очікують українських машинобудівників.

«З одного боку - за нормальних умов ми можемо продовжувати поставляти відповідні товари в Росію, а з іншого - зрозуміло, що зменшення імпортного мита призведе до зростання попиту на закордонне обладнання, і тут, очевидно ми повинні усвідомлювати, що повністю зберегти структуру українського машинобудівного комплексу не вдасться», - сказав він.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

192