Уряд планує забезпечити державну фінансову підтримку для завершення робіт з відновлення 462 об'єктів, що постраждали внаслідок повені у 2008 та 2010 роках на території Вінницької, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської та Чернівецької областей.

Мінекономрозвитку розроблено проект відповідної постанови, який містить перелік об'єктів водного, дорожнього та житлово-комунального господарства, освіти, культури і соціальної сфери, які вимагають першочергового відновлення.

«Проект дозволить максимально ефективно використовувати фінансові ресурси, спрямовані на усунення наслідків повені, та завершити відновлення постраждалих об'єктів протягом 2014-2016 років. Також частину коштів планується витратити для забезпечення захисту населення і територій від шкідливої дії вод у майбутньому», - зазначив директор департаменту економіки оборони та безпеки Мінекономрозвитку Петро Неботов.

Згідно з переліками, наданими Вінницькою, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською та Чернівецькою облдержадміністраціями, першочергового відновлення потребують 462 об'єкти, зокрема, на території Вінницької області - 49, Закарпатської - 92, Івано-Франківської - 240, Львівської - 35 і Чернівецької - 46 об'єктів.

На територіях цих областей потребують відновлення: об'єкти освіти і соціальної сфери, об'єкти культури, об'єкти ЖКГ, укріплення берегів річок і водозахисних дамб, мости і мостові переходи, мережі доріг комунальної власності, дороги з берегоукріплення, а також пошкоджені схили внаслідок зсувів.

Орієнтовний обсяг коштів, необхідних для виконання робіт з відновлення і реконструкції постраждалих об'єктів, становить понад 625 млн. гривень.

Проект постанови, пояснювальна записка до нього, проект переліку об'єктів та аналіз регуляторного впливу розміщені на сайті Мінекономрозвитку в розділі «Обговорення проектів документів» та на урядовому сайті «Громадянське суспільство і влада» в розділі «Консультації з громадськістю».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

122