Представники опозиції втрачають можливість показати своїм виборцям і Європі те, що вони серйозно борються за звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це заявив керівник Аналітичної групи ім. Григорія Сковороди Валерій Кучерук.

«З одного боку поведінка представників опозиційних фракцій зрозуміла - їм потрібно було, максимально загострюючи ситуацію, показати виборцю своє ставлення до уряду Азарова і постанови Кабміну про припинення євроінтеграційних процесів, - заявив він. - Але якщо з цим завданням вони впоралися, то повністю провалили інше - показати Європі і своїм симпатикам в Україні, що готові працювати над законопроектом про лікування Тимошенко до кінця. Оскільки це не зроблено, то у виборця може скластися думка, що, дізнавшись про паузу влади щодо процесу євроінтеграції, опозиціонери раптом різко забули про долю свого лідера».

За словами експерта, найбільш вигідною моделлю поведінки для опозиціонерів стало б методичне педалювання роботи робочої групи з законом про лікування ув'язнених за кордоном, а також публічна згода з усіма вимогами опонентів.

«Після цього, в разі провалу, у них на руках були б суттєві козирі - можна було б говорити, що, мовляв, дивіться, ми зробили все, що могли, пішли з владою на всі можливі компроміси заради звільнення Тимошенко, але влада нас «кинула», - підкреслив він. – Однак, замість цього, тему «закону про лікування Тимошенко» якось заговорили, в черговий раз давши скептикам привід сумніватися у щирому бажанні лідерів опозиційних фракцій її звільнити».


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

228