На території України очікується поступове зниження температури повітря з випаданням мокрого снігу і посиленням вітру, повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда, інформує Держслужба з надзвичайних ситуацій.

«Зараз на територію України зі сходу, тобто з Румунії, переміщається активний циклонічний вихор, який зумовлює, починаючи з 25 листопада, випадання інтенсивних дощів», - сказав він.

За словами представника Гідрометцентру, з сьогоднішнього дня вже розпочалося погіршення погодних умов. До кінця дня практично у всіх областях спостерігатимуться опади у вигляді мокрого снігу. Показники стовпчиків термометрів опустяться до 0° С, а місцями - до мінусових позначок.

На півдні, в центрі та на сході ці зміни почнуться в наступні дні. Переміщення циклону в південних, центральних, західних і північних областях супроводжуватиметься посиленням швидкості вітру до 15-20 м/с, а на Прикарпатті - до 25 м/с.

«Поступово триватиме процес зниження температури повітря. В нічні години вона опуститься до -1... -6° С, у Карпатах до -10 С, і тільки в Криму, на крайньому півдні і південному сході буде близькою до 0° С. Такий характер погоди збережеться до 3 грудня», - резюмував Кульбіда.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

343