У першій гонці Кубка світу - змішаній естафеті збірна України з біатлону завоювала третє місце, повідомили в прес-службі Федерації біатлону України.

Українці, фінішувавши четвертими, потрапили в призери завдяки тому, що лідер французької збірної Мартен Фуркад помилився на стрільбищі, забувши використати останній запасний патрон. У підсумку, французькій команді присудили 2 хвилини штрафу, і вона опустилася в підсумковому протоколі з 3-го на 5-е місце.

Коментуючи подію, біатлоністка Олена Підгрушна розповіла, що коли команда України йшла на п'єдестал, спортсмени молилися про те, щоб у підсумковий протокол не внесли змін. Підгрушна сказала: «Зараз дуже змішані почуття - і з приводу того, як я провела свій етап, і за результатом команди, тому що спочатку ми фінішували четвертими, а потім піднялися на подіум. Не впевнена, що ми ще самі до кінця усвідомлюємо, що сталося».

Що стосується «дивовижної бронзи», яку команда здобула завдяки дискваліфікації збірної Франції, українка зазначила: «Ми вже збиралися йти до подіуму, коли підійшов Сергій Семенов і сказав, що Фуркаду повинні додати дві хвилини, і ми можемо стати третіми. І поки дійшли до стрільбища, по дорозі спортсмени з різних команд вітали нас з призовим місцем. Ми йшли і молилися, щоб знову нічого не поміняли. Звичайно, це якоюсь мірою несподіванка, але дуже приємна несподіванка. При тому, що і я могла пробігти краще, і Валя (Валентина Семеренко - Ред.), і стріляти ми повинні були точніше. І при всьому цьому стали третіми, і дуже щасливі. Сьогодні фортуна явно була на нашій стороні».

Спортсменка вважає, що дуже велику користь команді принесла участь у Відкритому Кубку Норвегії, який пройшов за тиждень до офіційного старту сезону в Кубку світу.

«Думаю, цей досвід допоміг не стільки в психологічному плані, скільки в цілому - в організації, у входженні в змагальний ритм. Коли йде просто контрольне тренування - це один ритм, змагання - зовсім інший. Відповідно, у нас вже все було награно: і підготовка лиж, і пристрілки, прораховані всі часові проміжки... Адже в нашій справі дрібниць не буває. І такий старт дав багато чого», - сказала Підгрушна.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1915