Інвестори купують євробонди, сподіваючись на те, що Україна може отримати фінансову підтримку від Росії, що знизить тиск на платіжний баланс.

Таку думку висловили опитані експерти.

В інвестиційній компанії Dragon Capital констатують, що вчора суверенні облігації подешевшали на 1-1,5 пункти у зв'язку з рішенням уряду призупинити підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

За словами експертів компанії, ця новина не призвела до паніки - котирування на продаж знижувалися, однак незабаром пропозицію було поглинуто кілька разів.

В інвестиційній компанії Арт-капітал констатують, що інвестори купували євробонди з надією на те, що Україна може отримати фінансову підтримку від Росії, що знизить тиск на платіжний баланс першої.

В інвесткомпанії Altana Capital прогнозують, що нормалізація відносин з Росією може зіграти на руку вітчизняному ринку акцій.

«Що стосується перспектив українського ринку, то призупинення євроінтеграції може зіграти на руку вітчизняному ринку акцій. Мотор Січ, вагонобудівні підприємства можуть показати зростання, оскільки основним ринком збуту для даних компаній є РФ і СНД», - зазначають експерти.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

171