Українська гривня має дуже високий рівень захисту від підробок, заявив в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ директор відділу банкнот Федеральної резервної системи США Майкл Ламберт.

Він підкреслив, що протидія підробці грошей - одне з головних завдань фінрегуляторів у всьому світі і відмітив високий рівень професіоналізму фахівців Національного банку України у протидії підробкам.

Ламберт визнав, що найбільшою популярністю у фальшивомонетників у всьому світі користується долар. Представник ФРС США навів статистику спецслужб своєї країни, згідно з якою в готівковому обороті по всьому світу налічується фальшивих доларових купюр на суму як мінімум дев'яносто мільйонів доларів.

«Гривня - дійсно прекрасна. Безумовно, Нацбанк України вживає необхідні заходи, як і інші фінрегулятори у світі, для захисту своєї валюти. Кожен з них знає, які особливі загрози існують для окремої валюти і як найкращим чином від них захиститися. Тому я думаю, що український Центробанк відмінно виконує свою роботу», - сказав Ламберт.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

252