В Одесі Окружний адміністративний суд заборонив проведення акцій майже у всьому місті.

Як повідомляє «УНІАН», про це йдеться в постанові суду, винесеній у ніч на 25 листопада.

У ній наголошується, що з 25 листопада по 31 грудня включно заборонені всі масові заходи - мітинги, збори, пікети і т. д. Тим самим задоволені позовні вимоги, з якими в суд звернувся виконком Одеської міської ради, інтереси якого на засіданні представляв в. о. директора юридичного департаменту Олександр Іщенко.

Для обґрунтування заявленого позову виконком посилається, зокрема, на те, що в мерію звернулася Одеська міська організація Європейської партії України із заявкою про намір проведення масових акцій (чисельністю до 6 тис. чоловік) з використанням шумової апаратури. Заявник перерахував адреси проведення акцій. У своїх доводах виконком також посилається на звернення міського управління ГУ МВС в Одеській області, яке подало клопотання перед мерією про припинення проведення масових заходів з метою забезпечення правопорядку.

Дії прийнятої судом постанови поширюються не тільки на центр Одеси, а практично охоплюють всі знакові місця та прилеглі до них території у всіх 4 адміністративних районах міста.

Наприклад, під дію постанови разом із територіями біля адміністративних будівель міськради та обласної держадміністрації підпадають також районні адміністрації, будівлі міського та обласного УВС, інші адмінбудівлі, включаючи, суди, прокуратури і т. д.

Нагадаємо, сьогодні близько 05:15 наметове містечко в Одесі було ліквідовано.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

162