Будівництво газопроводу «Південний потік» забезпечить надійне постачання палива європейським споживачам без транзитних ризиків.

Про це заявив президент Російської Федерації Володимир Путін під час церемонії, присвяченій початку будівництва ділянки газопроводу на території Сербії, повідомляє прес-служба Кремля.

«Південний потік» з'єднає по дну Чорного моря багатющі родовища російського газу з основними ринками південного сходу Європи. Тим самим будуть забезпечені надійні поставки палива європейським споживачам без транзитних ризиків. Це зробить суттєвий внесок у зміцнення міжнародної енергетичної безпеки»,- йдеться у вітанні.

Путін зазначив, що це важлива подія не тільки для Сербії та країн Балканського півострова, але і для всього Європейського континенту. За його словами, будівництво трубопроводу приверне в Сербію та інші країни регіону значні інвестиції, дозволить створити нові робочі місця, сприятиме подальшому соціально-економічного розвитку.

«Після розширення і модернізації своєї газотранспортної системи Республіка Сербія стане одним з ключових енергетичних центрів Європи. Співпраця Росії і Сербії за проектом «Південний потік» логічно вписується в рамки конструктивного партнерства наших держав, заснованого на давніх традиціях дружби російського і сербського народів»,- додав Путін.

Довжина сербської частини «Південного потоку» складе приблизно 420 кілометрів, пропускна здатність - 40,5 мільярда кубометрів газу щорічно. Труба «увійде» у Сербію в районі міста Заєчар біля кордону з Болгарією і «вийде» біля населеного пункту Бачки Брег в Угорщину.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

158