У Чернігові проходить акція «Я обираю ЄС!». У центрі Чернігова, у сквері імені Попудренка, зібралися понад 150 людей, які вимагають підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Оратори закликають людей, які вийшли на акцію, приводити родичів і друзів, адже тільки разом можна домогтися змін, повідомляє «УНІАН».

У рамках акції триває збір коштів на підтримку «євромайдану» в Києві. У сквері розміщено фотовиставку «Чому я вибираю ЄС» і «З чим позитивним я асоціюю ЄС».

Організатори акції ще вчора ввечері встановили намет і провели там ніч.

За словами керівника місцевої організації «Демократичного альянсу» Ігоря Андрійченка, в наметі знаходилися 5 осіб, за ніч кілька разів до них підходили працівники міліції. Ніякої протидії правоохоронці не чинили.

Також Андрійченко зазначив, що йому по телефону повідомили про рішення суду, який нібито заборонив проводити акцію, хоча відповідного документа досі організатори не бачили.

За словами Андрійченка, поки точно не відомо, буде акція у Чернігові безстроковою, чи ж її учасники розійдуться, а потім знову зберуться. «Все залежить від сьогоднішніх рішень у столиці», - сказав він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

165