З метою забезпечення безпеки перевезень пасажирів, працівники Державтоінспекції проводять роз'яснювальну роботу з водіями пасажирського транспорту, що відбуває з різних регіонів країни в столицю для участі в акціях у центрі Києва 24 листопада. Про це Forum'у повідомили в управлінні по зв'язках з громадськістю МВС України.

Зокрема, водіям, які прибули, нагадують про можливості залишити транспорт на майданчиках поблизу станцій метро. Ніяких перешкод законним правам громадян немає.

Щоб забезпечити належний рівень правопорядку і безпеки учасників акцій, наразі перекрито декілька вулиць у центрі Києва. Крім того, міліція здійснює відведення автотранспорту навколо місць проведення масових заходів.

За словами представника Департаменту Державної автомобільної інспекції МВС України Олександра Зубенка, зусилля працівників ДАІ в першу чергу зосереджені на тому, щоб забезпечити безпеку учасників дорожнього руху. Це особливо актуально, зважаючи на погіршення погодних умов, що ускладнює дорожню обстановку.

Крім того, водіям транспортних засобів, які везуть до столиці учасників акцій з інших регіонів, правоохоронці пропонують місця для паркування поза центром міста, неподалік від станцій метрополітену. Це зроблено для того, щоб громадяни могли з комфортом дістатися до місць проведення масових заходів, а транспорт, що прибув, не створював затори в Києві.

«Таким чином, зусилля Державтоінспекції спрямовані на забезпечення безпеки дорожнього руху. Про перешкоджання праву громадян на вільне волевиявлення не йдеться», - зазначив Зубенко.

Нагадаємо, що раніше в Департаменті ДАІ МВС зазначили, що жодних затримок руху автобусів не було.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133