Голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов упевнений, що Україна буде європейською державою. Про це він заявив у коментарі кореспондентові Forum'у.

«Я з трибуни ВР не раз виступав протягом багатьох місяців і говорив про ризики для нашої держави, якщо ми йдемо шляхом євроінтеграції. Більше ніж півроку тому почав говорити, що якщо ми не зробимо відповідні висновки, не домовимося з нашими європейськими партнерами щодо компенсаторів, то в кінцевому підсумку наша економіка не витримає. Мої виступи базувалися на даних уряду. Просто ці матеріали необхідно читати кожному і робити висновки», - заявив він.

Єфремов нагадав, що у своїх виступах прем'єр-міністр Микола Азарова постійно попереджав про ризики Асоціації. «Ми розмовляли з нашими партнерами з ЄС з приводу інтеграції за прикладом Польщі. Інтеграції Польщі передувало списання всіх зовнішніх боргів, якщо не помиляюся, 75 млрд доларів. А потім було ще дано стабілізаційний кредит, щоб підприємства могли перейти на європейські стандарти. Але коли ми починаємо піднімати таке питання, то нас чомусь навіть не чують. Ми не отримуємо жодної відповіді на абсолютно справедливі питання, які ставлять будь-які держави», - зазначив прем'єр.

«Ви ж (Євросоюз. - Ред.) отримуєте величезний ринок України. А ми що? У нас величезні втрати, оскільки наш північно-східний партнер (РФ. - Ред.) зайняв таку позицію. І які компенсатори, крім того, що МВФ надіслав 20-го числа лист? До речі, свій підпис свого часу поставила Тимошенко, погоджуючись на ці вимоги МВФ, що ми повинні вдвічі підвищити комунальні платежі, заморозити виплату зарплат і соцвиплат. А також давайте ми ще заморозимо компенсацію сільгоспсектора, яка, до речі, здійснюється у Європі - і поховаємо ще і його. І ми повинні з цим погоджуватися?! Людям треба відкрито сказати, що відбувається. Ми це і робимо. Ми в кишенях нічого не носимо, нічого не приховуємо», - підкреслив він.

«Ми сьогодні сказали: давайте зупинимося, обдумаємо ситуацію. Ми занадто швидко йшли. І сьогодні треба просто привести до ладу свої справи. Я все таки сподіваюся, що Україна - центр Європи - буде європейською державою, яка збудує своє життя так, як цього хочуть люди. І ми йдемо цим шляхом. Останнім часом зроблено дуже багато дій. І якщо нам вдасться вирішити ці спірні проблеми, які є сьогодні в економічних взаєминах, як мені бачиться, надалі буде все добре. А якщо ми дозволимо з першого дня нами керувати, нами зневажати - тоді можуть бути великі проблеми. Тоді з нами в перспективі ніхто справу мати не буде. І голос України не почують», - підсумував він.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338