Президент України Віктор Янукович назвав неприпустимою політизацію «складних історичних тем», додавши, що це викликає напруження, роз'єднує людей і суперечить консолідації суспільства, яка так потрібна Україні на нинішньому етапі. Про це він сказав під час виступу на заходах з вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Сьогодні ми повинні відкинути всі політичні дискусії і бути єдиними. У цей скорботний день нас всіх об'єднує пам'ять про загиблих співвітчизників. Сьогоднішній день повинен бути поза політикою», - зазначив він.

За його словами, кожен може мати свої погляди на історичні події.

«Історія повинна бути відкритою для всіх. І кожен може мати різні погляди і по-різному трактувати або оцінювати події минулого», - сказав Янукович.

Глава держави нагадав, що український народ зумів не тільки вистояти у важкий період, але і спільно з іншими націями світу перемогти у найбільшій в історії людства війні, відновивши зруйновані міста і села.

«Ми зберегли себе як народ, зберегти свою ідентичність, ми здобули державну незалежність», - підкреслив він.

Тому, переконаний Президент, нинішнє покоління має прислухатися до важких уроків минулого і працювати над розвитком сучасної України.

«У центрі державної політики завжди має бути людина - її безпека, свобода і добробут. Гуманізм, який є ознакою здорового і зрілого суспільства, має стати основою буття нашої країни. Переконаний, ми зробимо так, щоб подібні трагедії ніколи більше не могли повторитися на українській землі», - підкреслив Глава держави.

Як раніше повідомляв ForUm, сьогодні в Україні відзначають 80-ту річницю Голодомору.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

264