Європейський Союз запропонував Україні виділити протягом семи років компенсацію витрат на модернізацію виробництва, необхідну для приведення його до рівня стандартів ЄС, один мільярд євро, тоді як за розрахунками українських експертів на ці цілі протягом 10 років знадобиться 150-165 мільярдів євро.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в ефірі програми «Шустер live» на телеканалі «Інтер».

Він також висловив незгоду з думкою європейського комісара з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле про те, що заява уряду про розмір необхідної компенсації є спекуляцією.

«Пану Фюле треба познайомитися з цими розрахунками, які зробили наші провідні економісти. Це приблизно від 150 до 165 млрд євро за найскромнішими підрахунками. Ми звернулися до наших європейських партнерів і попросили їх надати нам допомогу з точки зору надання нам фінансової допомоги. Ось хтось говорить - підпишемо угоду і - відразу в Україну гроші потечуть рікою. Це теж не так, на превеликий жаль, Ті переговори, які ми проводили, вони звелися до однієї цифри - один млрд євро протягом семи років. Вражаюча цифра - так? Ну, ми, загалом-то, і не розраховували на ці кредити», - заявив Азаров.

Як повідомляв ForUm, 21 листопада Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Угоду планувалося підписати на Вільнюському саміті «Східного партнерства» 28-29 листопада.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1479