За інформацією Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі, сьогодні, 22 листопада, після внесення організацією «Грінпіс» застави громадянин України Руслан Якушев залишив слідчий ізолятор. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.
 
Як наголошується в повідомленні, з моменту затримання громадянина України Якушева українське зовнішньополітичне відомство послідовно відстоює позицію щодо його невинності. Керівник Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі особисто був присутній на судовому засіданні при розгляді справи Якушева з метою надання йому необхідної консульсько-правової допомоги.

Справа продовжує залишатися під контролем МЗС і Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, 21 листопада п.р. Приморським районним судом Санкт-Петербурга прийнято рішення про зміну запобіжного заходу і звільнення з-під варти під заставу в 2 мільйони рублів громадянина України Якушева, затриманого у справі судна «Арктик Санрайз».

Активісти міжнародної організації Грінпіс спробували 18 вересня піднятися на нафтову платформу «Прирозломна» в Печорському морі для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці. У результаті активісти, серед яких і один громадянин України, були затримані, їм були пред'явлені звинувачення у піратстві.

Всім 30 затриманим активістам «Грінпіс» у справі про НП на «Прирозломній» пред'явлені звинувачення в хуліганстві, при цьому звинувачення в піратстві, висунуті раніше, не зняті.


12 листопада всі 30 фігурантів справи були переведені з Мурманська в СІЗО Санкт-Петербурга.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

133