Азіатсько-Тихоокеанський регіон може стати хорошим ринком збуту для української сільськогосподарської продукції. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час круглого столу на тему «Східний геополітичний вектор України: чи тільки Росія?» сказав голова правління Асоціації українсько-китайського співробітництва, співголова української частини Ділової ради Україна-Китай Ігор Литвин.

«Я однозначно можу сказати, що він і зараз є потенційним ринком для нас. І буде таким, якщо до цього докладати зусилля», - зазначив він.

«Країни, які розташовані на Сході: Південна Азія, Південно-Східна Азія, Далекий Схід і Океанія - це всі ті країни, які можуть для нас стати хорошим ринком збуту», - підкреслив експерт.
У той же час він зазначив, що Україна повинна чітко варіювати в плані того, який попит на ту чи іншу продукцію в кожній країні.

«Що стосується тих країн, де великий попит на нашу зернову продукцію або, наприклад, м'ясо-молочну, будь ласка. Звичайно, нам потрібно працювати над цим. Жоден ресторан Китаю не обходиться без того, щоб там не замовили холодну закуску у вигляді гусячих лапок у гірчичному соусі. А помножте це на масштаби ринку. Ми готові постачати їм і курятину, і потрошки: ніжки курячі, гусячі, які у нас тут продаються за викидними цінами, а там це йде як делікатес», - сказав він.

Разом з тим, за його словами, для того щоб здійснювати такі поставки, потрібно домовитися за всіма санітарними нормами, за процедурами ввезення та розмитнення.

«Для цього потрібно працювати, розширювати хоча б представництва наших компаній, які зацікавлені в прямій роботі з китайськими структурами», - підсумував він.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

173