Україна має намір приєднатися до співпраці з європейською геостаціонарною навігаційною службою EGNOS (European Geostationary Navigation Overlay Service), повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ.

Згідно з повідомленням, у п'ятницю Кабінет Міністрів схвалив розпорядження «Про підписання спільної заяви про співпрацю у сфері розширення дії супутникових систем функціонального доповнення EGNOS на територію України між урядом України та Європейською комісією».

Зокрема, Кабмін уповноважив віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула підписати спільну заяву про поширення дії проекту на територію України з віце-президентом Єврокомісії, комісаром з питань промисловості та підприємництва Антоніо Таяні.

У повідомленні наголошується, що реалізація проекту EGNOS дозволить підвищити рівень безпеки функціонування повітряного транспорту в Україні, а також сприятиме досягненню цілей майбутньої угоди про спільний авіаційний простір між Україною і державами-членами Європейського Союзу.

Крім того підкреслюється, що робота над поширенням проекту на територію України передбачена планом першочергових заходів щодо інтеграції України в ЄС на 2013 рік.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

194