Президент Росії Володимир Путін заявляє, що Європейський Союз почав шантажувати Україну після припинення підготовки до підписання Угоди про асоціацію, аж до сприяння у проведенні масових акцій протесту. Про це Путін сказав на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Туреччини.

«Я лише вчора про це дізнався, що Україна призупиняє, не припиняє, а призупиняє підписання Угоди з ЄС і хоче все порахувати, як слід. По суті, ми почули погрози з боку наших європейських партнерів щодо України, аж до сприяння проведенню масових акцій протесту. Це і є тиск, це і є шантаж», - сказав Путін, повідомляє «УНІАН».

За його словами, через кілька днів буде зрозуміло, піддасться українське керівництво цьому шантажу, чи зможе протистояти цьому і зайняти прагматичну позицію в національних інтересах країни.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Кабінет Міністрів України ініціював створення тристоронньої комісії за участю Європейського Союзу та Російської Федерації.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається, що проведення переговорів за участю України, Європейського Союзу і Російської Федерації дозволить зняти існуючі торгово-економічні протиріччя.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279