Призупинення євроінтеграції пов'язано з відмовою Євросоюзу надати Україні гарантії фінансової допомоги. Про це член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук заявив під час круглого столу в Інституті Горшеніна, передає кореспондент Forum'у.

За його словами, щоб приєднатися до договору про асоціацію, Києву потрібні були гарантії отримання грошей, але таких гарантій не надійшло. «Брюссель сказав: ні, не можемо вам виділити кошти, тому що Греція ще не всі гроші отримала, і Польща. А Німеччині ще треба до 2019 р. вкласти більше 100 млрд євро в економіку колишньої НДР», - зазначив економіст.

Він уточнив, що наша країна гостро потребує коштів на підтримку ПЕК. «Щорічно на ці цілі йде близько 7 млрд євро, тому не дивно, що на вершині кута у питанні асоціації з ЄС знаходиться економічне питання. Багато в чому ці витрати пов'язані з вартістю російського газу, яка тепер може змінитися», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною, Євросоюзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

185